pilates-resultaat-verwachten
Pilates
Roxanne
Pilates
2 min
0

Wanneer kan je resultaat verwachten met pilates?

2 min
0

Als je eenmaal besloten hebt om te starten met pilates, wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien en voelen, dus de vraag ' wanneer kan ik resultaat verwachten met pilates?' krijg ik onwijs vaak! En pilates is natuurlijk een fantastische manier om je lichaam te transformeren en je mentale gezondheid te verbeteren. Als je regelmatig pilates beoefent zal je als snel een verbetering merken in je concentratie, je conditie, je ademhaling en je zal ook gemotiveerder zijn om andere doelen te behalen. Dus wanneer kan je resultaat verwachten en aan welk resultaat kun je dan denken?

Na tien lessen

Na de eerste tien pilates lessen zal je je al veel comfortabeler in je lichaam voelen en merk je dat je flexibeler wordt. Een belangrijk doel van pilates is om de wervelkolom te verlengen en een groter gevoel van evenwicht te ontwikkelen. Je zal merken dat het veel gemakkelijker is om je tenen aan te raken en iets op de bovenste plank te pakken. Zolang je toegewijd bent, kun je verwachten dat je na die eerste lessen veel vooruitgang zal zien.

IN 10 SESSIONS YOU'LL FEEL THE DIFFERENCE, IN 20 SESSIONS YOU'LL SEE THE DIFFERENCE, AND IN 30 SESSIONS YOU'LL HAVE A WHOLE NEW BODY. - Joseph Pilates

Na twintig lessen

Na twintig lessen zal je het verschil gaan zien. Je lichaam en je spieren zijn sterker en strakker geworden en je flexibiliteit is toegenomen. Met pilates maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht waardoor je lange, slanke, spieren ontwikkeld.Je lichaam en humeur zijn verbeterd en dit zal in de loop van de tijd alleen maar blijven verbeteren.

Na dertig lessen

Na dertig lessen zal het voelen alsof je een compleet nieuw lichaam hebt. Je zal merken dat je uithoudingsvermogen, je houding en je balans verbeterd zijn. Ook zal je merken dat je elke keer een energie boost hebt na een les, omdat pilates meer zuurstof door je lichaam laat stromen. Pilates is een uitstekende vorm van krachttraining die geen dure apparatuur vereist. Je zal een slanker, meer gedefinieerd en atletisch lichaam krijgen!

Ik adviseer in mijn maandplanner om vier keer per week pilates te beoefenen, dit lijkt misschien veel maar het zijn korte trainingen en je hoeft er de deur niet voor uit! Drie keer per week heb je een training van 20-30 minuten en een keer per week een kortere training van 10-15 minuten. Hierdoor heb je na twee maanden al dertig lessen gevolgd!  

Welke spieren train je met pilates?

Pilates is een geweldige manier om bepaalde spiergroepen van je lichaam te versterken, zoals je buik en bilspieren. Maar pilates traint eigenlijk elke spier in je lichaam, omdat je continu je hele lichaam aan het werk zet. Je zal na de eerste trainingen ook spieren in je lichaam voelen waarvan je niet eens wist dat je ze had! Wanneer je na de les spierpijn hebt, zijn je spieren zich aan het herstellen waardoor je sterker wordt en dus meer kracht opbouwt. Jouw lichaam is hierin dus jouw gids en kijk hoe jouw lichaam voelt en reageert op de lessen!
Pilates kan ook helpen bij mensen die kampen met angsten. Dit komt omdat pilates je lichamelijke energie verhoogt, je spieren ontspant, de bloedcirculatie verbetert en je slaapkwaliteit verbetert.

Meer kracht, meer energie en meer zelfvertrouwen

Het voordeel van online lessen is dat je op elke gewenst tijdstip je mat kunt uitrollen en via de online studio een les kan volgen. En wees gerust ik neem je stap voor stap mee, zelfs als je nog nooit pilates hebt gedaan. De lessen zijn low-impact omdat de herhalingen van de oefeningen kort zijn waardoor je steeds andere spieren traint. Dit vind ik ook het mooie aan pilates dat eenzelfde les elke dag anders kan voelen doordat je lichaam elke dag op een andere manier belastbaar is. Als je besluit om te starten met jouw pilatesreis zal je versteld staan van wat jouw lichaam kan!

Reacties
Categorieën