pilates-thuis-beofenen
Lifestyle
Roxanne
Lifestyle
3 min
0

Hoe pilates mijn leven heeft veranderd

3 min
0

Tien jaar geleden stapte ik voor het eerst een pilates studio binnen. Ik was nieuwsgierig en wilde graag iets nieuws proberen. Ik had al wel eens van pilates gehoord, maar ik had geen idee wat ik kon verwachten en ik had al zeker niet verwacht dat het mijn leven zo zou veranderen. Na het volgen van mijn eerste pilates les was ik namelijk meteen al dol enthousiast. Pilates werd snel een vast onderdeel van mijn wekelijkse routine. Ik merkte dat mijn lichaam sterker werd en mijn houding verbeterde. Uiteindelijk wist ik zelfs collega’s te motiveren om ook pilates lessen te volgen, zo vol was ik er van!

Kinderen

In 2016 is onze zoon Mats geboren, door de zwangerschap was ik al een tijdje niet naar een pilates studio gegaan. Mijn lichaam was na de zwangerschap veranderd en het voelde voor mij ook niet fijn om zo lang van huis weg te zijn. Misschien niet goed (ik weet het), maar dat was de reden dat ik startte met hardlopen. Deze workouts duurde meestal maar 20 tot 30 minuten. Hierdoor had ik het gevoel dat ik toch effectief bezig was, maar ook weer snel thuis kon zijn. Na 1,5 jaar zag ik het weer zitten om naar de studio te gaan. Tijdens de eerste maand terug in de studio bleek ik al zwanger te zijn van onze dochter Anna! Helaas verliep deze zwangerschap heel anders. Ik stopte niet met braken en  bleek een ernstige vorm van zwangerschapsbraken (hyperemesis gravidarum) te hebben.

Besluit om pilates docent te worden

Helaas bleef ik na mijn zwangerschap bekkenklachten houden door de bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap. Ik ben begonnen met hele korte pilates workouts van een paar minuten. en Uiteindelijk hielp pilates mij om me weer sterk en zelfverzekerd te voelen en om van mijn lichaam te houden en het te respecteren. Toen ik uiteindelijk weer de pilates studio binnenstapte voelde ik het meteen weer klikken en wist ik wil ook pilates docent worden!

Toch heeft het nog even geduurd voordat ik de stap zette om pilatesdocent te worden. Dit had denk ik deels te maken met een stukje zelfvertrouwen. Vroeger durfde ik namelijk in groepen niets te zeggen door angst dat iedereen naar mij zou kijken. Ik ben altijd een angstig persoon geweest en besloot op enig moment dat het mij zo tegen hield en heb mezelf ingeschreven in de opleiding. 

Online studio

Tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik meer resultaat boekte door de korte trainingen die ik thuis deed. Mijn thuis workouts duurde maar 20 tot 30 minuten maar werden gedaan met veel meer focus. Hierdoor waren de workouts intensiever en had ik na afloop ook een voldaan gevoel. Hierdoor voelde ik de behoefte om andere vrouwen ook deze mogelijkheid te geven. Zodat zij zich ook krachtig, zelfverzekerd en sterk kunnen voelen. Dit is mijn grootste motivatie geweest om een online studio op te zetten. Ik wil graag dat iedereen zijn gewenste resultaat behaald met een minimale inspanning zonder uren cardio te doen. Zelf train ik drie tot vier keer per week en mijn workouts duren maar 20 tot 30 minuten. Maar geloof me, daar kun je wel spierpijn van hebben!

Vroeger

Door de zwangerschappen was mijn lichaam veranderd, maar ik ben nooit iemand geweest die sterk is geweest. Vroeger werd ik tijdens gym altijd als laatste gekozen, ik was klein en eigenlijk was ik fysiek nergens goed in. Zeg maar ronduit slecht gewoon, haha. Bijkomend was dat ik ook ontzettend last had van astma aanvallen wat mijn motivatie ook naar een nul punt bracht. Daarom moet ik nu ook altijd ontzettend lachen als mensen zeggen: pilates docent dat past echt bij je daar ben je echt een type voor!

 Waarom pilates bij mij hoort

Waar ik echt van geniet is dat ik mijn zoontje van 20 kilo nu zonder moeite op kan tillen en kan rondslingeren. Vliegtuigje met mijn dochter kan spelen doordat ik haar moeiteloos kan optillen met mijn benen. Puur doordat ik zoveel kracht heb opgebouwd.

Hoe meer ik Pilates doe, hoe meer ik ervan hou. Je lichaam voelt elke dag anders en elke les leer je weer wat nieuws over je lichaam. Pilates heeft me kracht en zelfvertrouwen gegeven en zal altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven zijn. Ik blijf mezelf uitdagen en nieuwe doelen stellen. Pilates heeft me ontzettend geholpen om te groeien als persoon. Ik ben zo dankbaar dat ik deze reis heb mogen maken en ik kan niet wachten om anderen te helpen op hun eigen pilates reis. 

Reacties
Categorieën