FAQ

Meest gestelde vragen

Algemeen

Ik ben nieuw bij pilates. Waar moet ik beginnen?

Mijn online studio is voor vrouwen en is écht de beste plek om te beginnen. Ik heb een speciaal programma, de pilates essentials, waarin ik je stap voor stap meenemen met de principes en technieken van pilates, waardoor jij maximaal resultaat gaat behalen.

Hoelang duren de trainingen?

De videolessen in de online studio variëren van 10 tot 35 minuten. Je kunt ze gemakkelijk zelf in je agenda inpassen als je weinig tijd hebt of combineren met mijn andere video’s voor een langere training.

Wat voor resultaat kan ik verwachten van de trainingen?

Pilates is een van de meest effectieve en transformerende trainingsmethoden. Je kunt verwachten meer kracht, balans, flexibiliteit, sterkere core, strakkere en langere lichaamsbouw, een verbeterde houding, verbetering in je mindset en meer zelfvertrouwen

Heb ik apparatuur nodig om de trainingen te doen?

Je hebt alleen een pilates mat nodig, alle oefeningen zijn ontworpen om gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht. Je kunt wel kleine pols- of enkelgewichten gebruiken om je training te intensiveren, maar dit is optioneel.

Ik ben net bevallen, is het verstandig te starten met pilates?

Vanaf 6 weken na je bevalling (ook bij een keizersnede) en met goedkeuring van je specialist mag je weer rustig aan gaan sporten. Ik adviseer om eerst een postnataal sportprogramma te volgen, dit duurt meestal 6 tot 8 weken. Als je lichaam goed belastbaar is kan je starten, wel altijd in overleg met je behandelend arts. Bij een (lichte) diastase, is het altijd belangrijk om eerst je specialist te raadplegen en advies te vragen over wat je wel/ niet mag.

Kan ik opzeggen wanneer ik wil?

Ja, het maandelijkse lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en wordt automatisch elke maand verlengd. Het jaarlijkse lidmaatschap is jaarlijks opzegbaar en wordt automatisch elk jaar verlengd. Het opzeggen kun je zelf eenvoudig regelen in de online studio.

Heb je een andere vraag?

Stuur een mailtje naar info@pilatesbyroxanne.com